Become a Shaklee Member

Become a Member

Alangkah seronoknya kalau boleh bekerja dari rumah tanpa perlu meninggalkan anak-anak. Anak-anak membesar di depan mata dan pendapatan masih masuk setiap bulan. Suatu nikmat yang besar tu!
 
Gambar sekadar hiasan

Bercakap tentang bekerja dari rumah, anda juga boleh membuat $$$ walaupun anda seorang suri rumah tangga sepenuh masa. Jangan risau, kalau anda bekerja seperti saya tetapi ingin menambah pendapatan buat keluarga tersayang pun boleh, ianya tidak menjadi masalah. Apa yang penting adalah keinginan untuk berjaya dan anda perlu bersedia untuk berkorban serta beruasaha keras bagi mencapai impian anda semua itu.

Ok lah ... seperti yang kita semua sedia maklum, Islam menggalakkan umatnya untuk berniaga kerana perniagaan itu tidak kiralah kecil atau besar mampu mengubah hidup seseorang dari kehidupan biasa-biasa kepada kehidupan"luar biasa". Lihat sahaja tokoh-tokoh korporat yang kaya raya semuanya adalah seorang peniaga. 

Malah nabi kita juga merupakan seorang peniaga. Lihat sahaja contoh isteri nabi iaitu Siti Khadijah merupakan seorang peniaga yang kaya-raya. 9/10 punca rezeki adalah dari berniaga & selebihnya dari punca-punca lain. Bila kita menceburi bidang perniagaan, kita sebenarnya telah menegakkan syiar Islam dan mengikuti jejak langkah junjungan besar Rasulullah. 

Dalam mengambil keputusan business apa yang sesuai dengan anda, mesti anda pening nak pilih yang mana satukan? Ye lah sekarang ini, terdapat lambakan jenis perniagaan yang boleh dibuat. Ada yang memerlukan kita keluar dan berjumpa dengan orang ramai bagi mempromosikan barangan jualan kita dan ada juga yang tidak. Tidak kurang juga, apabila memilih sesuatu business tu, perlulah ada support group yang kuat yang dapat membimbing kita-kita yang betul-betul serious nak buat duit, betulkan?
Haaa berikut saya senaraikan antara sebab kenapa saya suka dan telah mengambil keputusan untuk menyertai keluarga Shaklee:
 • Tak perlu keluar rumah & berjumpa orang sebab semuanya boleh dibuat secara online dari promosi ke penghantaran barang ke customer
 • Yuran pendaftaran yang sangat-sangat reasonable i.e. RM75 untuk Semenanjung Malaysia dan RM85 untuk Sabah dan Sawarak
 • Member kit di hantar ke depan pintu - tak perlu susah payah nak collect di branch
 • Tak perlu menyimpan stock kerana anda hanya perlu membuat pesanan kepada Shaklee apabila terdapat order dari customer dan Shaklee akan uruskan penghantaran kepada customer anda
 • Terdapat kumpulan sokongan yang kuat dan dinamik yang akan guide dan bantu anda untuk memulakan business
 • Members yang telah berdaftar akan mendapat akses kepada kumpulan FB tertutup khas yang membincangkan tentang cara-cara mengendalikan online marketing, info produk, cara pengambilan yang betul, konsultasi & customer service, motivasi dan banyak lagi
 • Berpeluang untuk menghadiri sesi kelas/ceramah istimewa oleh ahli-ahli yang telah berjaya bagi mendapatkan suntikan semangat dan mengetahui tips-tips kejayaan mereka
 • Kelas/ceramah yang dianjurkan juga adalah SANGAT-SANGAT bagus.. baby & family friendly kerana anda boleh membawa bersama anak kecil mahupun suami hadir sama - hmmm kalau business lain boleh ke?
 • Berpeluang untuk menjaya sehingga 4-5 angka pendapatan setiap bulan (you sign your own cheque) - tiada had ditetapkan, yang penting jangan mudah putus asa, komited & perlu rajin beruasaha
 • Bonus payout (bagi yang layak) dibuat pada pertengahan bulan iaitu 15HB SETIAP BULAN OKEYY!! (time kebanyakkan daripada kita tengah kering lepas bayar bil itu bil ini dan melangsaikan hutang-hutang lain)
      dan banyak lagi ....

                        Gambar sekadar hiasan

Jadi, kalau ada di antara anda yang mahu mengikut jejak langkah saya dan menjana income sampingan tanpa had sambil membawa perubahan positif kepada kehidupan orang lain dengan membantu mereka mencapai tahap kesihatan yang lebih baik. Untuk SIGN UP anda boleh rujuk saya dan saya akan daftarkan anda. Tetapi sebelum itu, jangan lupa untuk membuat pembayaran bagi pendaftaran keahlian dulu ya!

Dan seperti biasa, sekiranya anda ada sebarang pertanyaan lanjut tentang produk Shaklee mahupun tentang pendaftaran keahlian...jangan segan dan jangan malu untuk menghubungi saya seperti berikut:
 • E-mail: sarah.anothai@gmail.com
 • Facebook: Mysarah Az
 • Fanpage: Sarah Body Food
 • SMS/WhatsApp: 012- 593 1141

Insya-Allah, saya sedia membantu anda mencapai impian anda :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...