Wednesday, August 1, 2012

Maxi Dress for Raya Collection Aug 2012 - Long Sleeve Lycra with Rhinestone Embellished Waist

MAXI DRESS FOR RAYA!!!
HURRY GRABS IT NOW…

LONG SLEEVE LYCRA WITH RHINESTONE EMBELLISHED WAIST
CODE ITEM - T 9033
FREE SIZE
Fit Size S - XL
LENGTH 140cm
MATERIAL - Korea Spandex, soft, smooth & stretchable
NEW ARRIVAL!!


PRICE RM 75

POSTAGE
Semenanjung FREE
Sabah / Sarawak ADD RM 5


Jika berminat :

1) email ME  sarah_anothai@yahoo.com or sarah.anothai@gmail.com

2) text / call ME @ 012 593 1141

Maxi Dress for Raya Collection Aug 2012 - Long Sleeve Neckline with Rhinestone

MAXI DRESS FOR RAYA!!!
HURRY GRABS IT NOW…

LONG SLEEVE NECKLINE WITH RHINESTONE
CODE ITEM - T 9032
FREE SIZE
Fit Size S - XL with ribbon at the back
LENGTH 135cm
MATERIAL - Korea Spandex, soft, smooth & stretchable
NEW ARRIVAL!!


PRICE   RM 70

POSTAGE
Semenanjung  FREE
Sabah / Sarawak ADD RM 5

Jika berminat:

1) email ME  sarah_anothai@yahoo.com or sarah.anothai@gmail.com

2) text / call Me @ 012 593 1141


Maxi Dress for Raya Collection - Long Sleeve Shirred Front with Rhinestone


MAXI DRESS FOR RAYA!!! 
HURRY GRABS IT NOW…

LONG SLEEVE SHIRRED FRONT WITH RHINESTONE

CODE ITEM - T 9031
FREE SIZE
Fit Size S - XL with ribbon at the back
LENGTH 135cm
MATERIAL - Korea Spandex, soft, smooth & stretchable
NEW ARRIVAL!!

RM 70

POSTAGE
Semenanjung FREE
Sabah / Sarawak ADD RM 5

Jika berminat :
2) text / call @ 012 593 1141

Thursday, July 26, 2012

Luvstylista ~ fesyen hijab yang meletops!!

Salam...sekarang ni memang mode nak update pasal fesyen je..sebab sekarang ni tengah berangan-angan nak start bisnes online women clothing ni...jadi selalu google fesyen yang ada...then terbaru butik Luvstylista telah dilancarkan...butik ni milik Puan Mona Din ala yang pemilik Leesa Formula tu..yang selalu keluar dalam Wanita Hari Ini untuk segmen tajaan. Puan Mona Din ni juga setahu saya juga memilki Butik Hajaba yang produknya jubah & baju muslimah...apapun untuk fashionista yang berani mencuba pelbagai fesyen boleh layan and cuci mata dengan picture kat bawah ni ye...Luvstylista menampilkan Natasha Hudson, Diana Amir, Yatt Hamzah, Maria Elena, Nisa Kay sebagai model...yang pastikan sungguh gojes mereka mengenakan hijab dan turban ni...tapi kalau saya yang pakai rasanya mesti tak cantik sebab pipiku tembam...lagi menampakkan ketembaman je nanti...jom layan picture dulu...harga dalam lingkungan RM 100 - RM 200 sehelai...ape jom layan...


'4 Seasons Aidilfitri' by Melinda Looi


Salam, sebelum ni saya dah post mengenai raya collection 2012 from Rizalman & Jovian...hari ni nak update tentang collection from Melinda Looi yang diberi nama '4 Seasons Aidilfitri'...

'4 Seasons Aidilfitri' menterjemahkan warna musim. Diilhamkan oleh warna empat musim, Melinda Looi telah meletakkan signature touch dan warna ke dalam koleksi beliau untuk di pakai di Aidilfitri nanti.

Putih musim sejuk, warna-warna terang musim bunga, hijau yang subur di musim panas dan warna coklat musim luruh. 

'4 Seasons Adilfitri 'eksklusif ini boleh didapati di Parkson Pavilion KL (Tingkat 4) dengan harga bagi set antara RM849-RM1, 399. 

So siapa-siapa yang nak bergaya meletops dengan koleksi designer terkemuka ini korang siapkan je la RM nya ye...apapun mari cuci mata dulu..aku tau korang tu mata dah naik layu dah tu nak pulak dah nak pukul 12 tengahari ni kan...jom layan...bagi segar mata tu..:)















amacam cantik kan??

SHARING is CARING!!

Petua Merawat Senggugut


Salam semua...kepada wanita - wanita yang selalu berhadapan dengan masalah senggugut setiap kali datangnya period...meh baca kat sini petua merawat senggugut...mungkin mengambil sedikit masa anda untuk menyediakan bahan-bahan yang diperlukan tapi mana tau usaha anda ini dapat melenyapkan sakit senggugut dalam kamus hidup anda...setakat ini, Alhamdulillah saya tidak lah pernah menghadapi senggugut ini yang tahap sampai tak boleh buat kerja, dapat kerja ataupun kena ambil MC setiap kali period...minta la dijauhkan ye...takut pulak nanti hormon bertukar lepas bersalin ni tiba-tiba dapat sakit senggugut pulak ke...minta dijauhkan dari semua ini...so mari baca petua nya ye...manfaat kan ye...:)




Petua 1 : 

Senggugut memang menyakitkan. Untuk mengatasinya, ambil sembilan biji pinang tua, dibakar hingga menjadi arang lalu ditumbuk halus. Campurkan secawan air suam dan minum sembilan hari berturut-turut dari hari pertama datang haid.

Petua 2 : 

Ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia ke dalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi didahulukan dengan selawat. Hasilnya senggugut akan hilang.

Petua 3 : 

Ubati senggugut dengan minuman air rebusan rumput jarum emas atau rumput rempah padang atau rumput cengkih padang semasa kedatangan haid atau sebelumnya.

Petua 4 : 

Ambil sembilan biji pinang tua , dibakar hingga menjadi arang dan ditumbuk halus. Campurkan dengan secawan air suam dan minum. Amalkan petua ini sembilan hari berturut-turut dari hati mula kedatangan haid. Insyaallah, mujarab.

Petua 5 : 

Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuk lada hitam . Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan . Makan dalam 1 @ 2 minggu sebelum haid . Cara nak telan tu tak kisahlah macam mana pun . Tapi saya gunakan kapsul kosong lebih kurang 2 biji sekali makan .

Petua 6 :
Semasa sakit ketika haid, hendaklah sentiasa meminum air teh pahit tanpa gula.

Cuba la ye...

SHARING is CARING

Wednesday, July 25, 2012

Tahap adab sopan Malaysia ditempat corot sekali


Salam, hari ini nak kongsikan mengenai tahap adab sopan rakyat Malaysia...


Penilaian terbaru oleh Readers Digest menunjukkan Kuala Lumpur hampir di bahagian bawah senarai Bandar Terkemuka Kurang sopan nombor di 34 daripada 36 bandar-bandar utama di dunia.





Antara yang disenaraikan ialah :

1) Kemalangan setiap tahun adalah berpunca dari memandu dengan tingkah laku agresif and kelakuan yang tidak bertimbang rasa dan berisiko. (saya yakin setiap hari kita akan berjumpa dengan rude driver yang potong Q sesuka hati, menukar lane tanpa bagi signal, keluar dari simpang tanpa tengok kiri kanan, parking tak betul sampai ambil ruang parking bersebelahan yang menyebabkan mungkin sebiji kereta lagi tak muat gara-gara pemandu bengong yang jenis macam ni, kemudian pulak suka drive thru...parking betul-betul depan 7E dan terus tinggalkan kereta kat jalan then siap bershopping bagai kat dalm 7E tu, menyebabkan jalan makin sempit & menyesakkan..sebab dia bajet semua tempat boleh drive thru macam McD)

2) Perbuatan-perbuatan lain yang mementingkan diri sendiri seperti mengabaikan tanda-tanda terhadap merokok, makan dan sampah berselerak, dan bergegas masuk ke lif, kereta api dan bas sebelum membenarkan orang ramai untuk keluar juga tinggi. (Kalau naik public transport kejadian macam ini memang hari-hari berlaku..betul tak?)

3) Etika penggunaan tandas , bercakap dengan kuat di telefon walaupun di pawagam, lewat untuk temu janji, tidak mengucapkan "terima kasih" dan meninggalkan troli di tempat letak kereta adalah tabiat buruk rakyat Malaysia amalkan tanpa rasa malu. (Bab bercakap dengan kuat memang annoying gila la..kalau sebijik - sebijik perbualan antara 2 makhluk tu orang sekelilimg boleh tahu sebabnya tak control langsung suara..cakap macam dia je dalam tempat tu...kalau yang troli tu memang kadang-kadang terkena gak menyebabkan sukar kenderaan lain nak parking sebab dah letak troli dalam parking space tu..)

4) Tidak mengendahkan tanda-tanda yang telah di paparkan seperti smoking area & non smoking area yang menyebabkan golongan yang tidak merokok berasa kurang selesa dengan asap rokok. (Untuk aku yang tak suka asap rokok berkepul-kepul ni memang geram je kalau orang yang merokok tak kira tempat, tak pedulikan orang langsung walaupun orang dah buat muka tak selesa tutup hidung dengan tisu, dah terbatuk-batuk sebab asap tapi perokok tak reti bahasa ni akan buat tak endah je bajet ingat macho sangat...Alhamdullillah aku dikurniakan husband yang tak smoking...syukur sangat..)

5) Penumpang LRT, Komuter, Monorail, etc juga tidak bersedia menawarkan tempat duduk mereka kepada penumpang yang mengandung, cacat atau tua walaupun dah terpampang tanda di setiap coach tren. (Ini memang nya hari-hari aku akan hadap...sekarang aku dah pregnant 6 bulan dan perut pun dah makin nampak ke depan tapi ada juga makhluk-makhluk yang buat-buat buta mata , buta hati ni...contoh macam pagi tadi naik Putra kat masjid jamek, yang si mamat ni naik sama dengan aku kemudian ada seat kosong in the middle, mamat ni pun duduk dan aku berdiri kat depan dia tapi dia boleh buat bodo je sebaliknya amoi sebelah dia yang offer aku seat..aku tengok mamat nya sihat je dan tak kan pagi-pagi dah lemau kot baru je nak mulakan hari...dan yang malangnya lagi mamat tu MELAYU dan yang offer aku seat tu seorang amoi...kalau aku jadi mamat ni serius aku malu gila..)

Kesimpulan nya, makin lama makin pudar adab sopan rakyat Malaysia ni...menjengkelkan sungguh tengok attitude orang yang macam ni setiap hari...jadi rakyat Malaysia sila la menjadi lebih beradap & prihatin dengan orang lain & persekitaran anda...malu la bila dah masuk yang dekat nak tercorot dalam senarai bandar kurang sopan ni...tapi dalam TV penuh dengan iklan BUDI BAHASA AMALAN KITA ...tapi berbudi bahasakah kita???

berita dipetik dari The Star Online

sharing IS caring!!


Tuesday, July 24, 2012

Tunecca & Calosa Collection ~ Cantik & Sopan

Salam...apa khabar semua?? Anda semua pernah dengar brand from Indonesia nama Tunecca & Calosa? Saya pernah dengar dan google brand ni...koleksinya memang amat bersesuaian dengan muslimah selain design yang cun-cun, cutting yang cantik serta sopan untuk digayakan muslimah untuk ke pejabat, function or santai-santai...sememangnya memikat hati saya la...ada terdetik di hati nak pre order 1 jubah tapi kena tangguhkan dulu la niat tu sebab sekarang tengah pregnant..takut nnt beli size M tak muat pulak, bila beli size L nanti lepas pregnant jadi terlebih besar pulak...maka dengan itu kena tangguh dulu la hasrat tersebut...untuk yang masih nak cari-cari baju sempena eidul fitri tahun ni boleh la visit website ni...Alif Aisya or dbeautyofmuslimah.

Kalau nak beli terus dari indon pun boleh tapi mesti kena transfer pakai western union bagai mesti anda semua malas kan?? so nak senang just beli dari pengedar yang sedia ada di Malaysia je la..senang cerita..cuma yang tak bestnya item banyak yang kena pre order and takes time to delivered maybe about 2 weeks..itu term & condition yang dah ditetapkan...so mari cuci mata anda dengan koleksi yang cun-cun ni...layan dulu ye...

TUNECCA COLLECTION 
















CALOSA COLLECTION





Cantikkan?? :)




Ramadhan Highway Code


Salam...sempena dengan ramadhan yang dah masuk 4 Ramadhan 1433 ni...saya share kan RAMADHAN HIGHWAY CODE....semoga kita dapat menjadi lebih baik dari semalam...dan berubah jadi lebih baik di hari - hari seterusnya....kepada wanita terutamanya kepada yang suka cakap-cakap kosong ataupun mengumpat hal orang lain sila lah kurangkan perbuatan anda itu...sebenarnya bukan wanita sahaja malah lelaki juga tak terlepas dari suka mengumpat...elak-elakkan dan hindari diri dari orang-orang sebegini ye...selain itu, tak payah la nak dengar lagu tak berfaedah tu banyak sangat...patutnya dengar ayat Al-Quran ke..walaupun tak baca sekurang-kurangnya dengar lah yang baik-baik....perbanyakkan amalan kita dan semoga menjadi lebih diredhai olehNya...

InsyaAllah...



SHARING is CARING

Saturday, July 21, 2012

Jovian Mandagie Raya Collection @ 1st Lady & Zalora

Salam Ramadhan semua...macam mana semua puasa tak hari ni??? jangan ada yang terminum & termakan pulak ari ni ye...hari ni nak story kat anda semua tentang koleksi raya Jovian Mandagie...

Sape yang tak de baju raya lagi tu & masih tercari-cari baju raya yang simple but nice...boleh pergi ke butik First Lady untuk grabs Jovian Mandagie Raya Colelection yang telah launch di Fisrt Lady Jln TAR 15 July 2012 lepas...dan akan launch di First Lady Plaza Alam Sentral, Shah Alam , Tesco Sg Dua, Tesco Melaka & Danga City Mall pada 22 July 2012 (ESOK)...cepat2 tunggu kat depan pintu First Lady tu sebab confirm ramai yang nak beli koleksi designer terkenal di Malaysia ni kan...nak tau info lanjut boleh ke First Lady Malaysia

Untuk cuci - cuci mata supaya jom layan koleksi Jovian kat bawah ni & boleh visit Jovian Mandagie website...















Harga pun dah siap - siap tulis kat each collection...untuk hasil designer seperti Jovian ni harga macam tu reasonable la kan...sebab kalau korang pergi tengok baju2 yang kat luar sana tu pun kadang2 harga lagi tak munasabah dengan kualiti...

Lagi satu koleksi ni juga boleh didapati kat zalora - http://www.zalora.com.my/ ...this website is online shopping website di mana korang boleh dapatkan macam2 koleksi from designer terkenal & label2 yang glamour and most established in fashion...so apa lagi cepat pergi buka website ni..shop from your home and everything is in your fingertips..just click!! :)

SHARING is CARING!!!

p/s : dalam banyak2 koleksi ni saya suka Jovanna & Jahzara...cantik kan?? simple yet looks very elegance..:)

Monday, July 9, 2012

Pregnancy: All About the Second Trimester



Pregnancy:  All About the Second Trimester
What to expect during week 14-28 of your pregnancy...



The 2nd trimester usually happens around week 14. The 2nd trimester is an enjoyable time for many women, now that nausea and vomiting are past, and the baby is not yet so big as to be uncomfortable. In fact, you start to feel energetic and have a good appetite. Now is also the period when you can feel your baby's first movements. Find out what other changes to expect during this stage of pregnancy.



Second Trimester: Week 14-28
Your Baby's Growth and Development
At 14 weeks, facial features including the eyes, nose, mouth and ears are recognizable. The major organs will have formed by the 15th week of pregnancy. You will also notice periods of activity and quiet as your baby develops sleep/wake patterns like a newborn.


  Week 15: A fine fur called laguno covers the body. The baby may start to move - this movement is called quickening.
  Week 16: Fat begins to form underneath skin. The baby's heartbeat becomes audible using the stethoscope.
  Week 19: Sex organs start to develop. Baby starts to develop sleep/ wake patterns.
  Week 20: Hair and nails form.
  Week 22: Baby can hear when you talk, read or sing.
  Week 24: Eyes are formed.
  By the end of the 2nd trimester, the baby is about 14.7" long and weighs about 2.1 pounds.


Your Body's Changes
In the 2nd trimester, you will begin to notice a decrease in urinary frequency and the end of morning sickness. In fact, you may even experience a renewed sense of well-being, an increase in appetite and feel more energetic. Eating well is especially important at this time, as your baby will also start growing much more rapidly.

There may be a gradual increase in the amount of vaginal discharge. At the same time, your breasts will continue to increase in size, although there will be less tenderness. Your heart rate also increases because of the rise in blood volume and the need to transport oxygen to your growing baby.

A bulging lower abdomen begins to show by the end of the 4th month. During the 5th month, you can actually start to feel the first movements of your baby. As the baby grows larger inside of you, you may begin to experience some side effects typical of this stage in pregnancy: indigestion, constipation, heartburn, haemorrhoids, water-retention or high blood pressure.

There may be some pain in the abdomen, which is caused by the stretching of the ligaments on either side of the womb, which should cease to hurt by the end of the 6th month.

By the 6th month, your abdomen may begin to itch as your skin stretches to accomodate the growing uterus. Striae (white or silvery stretch marks) on the rapidly enlarging abdomen and breasts may appear.

As your weight increases, backaches and varicose veins are relatively common at this stage of pregnancy.

Sex, however, is usually better because the vagina is more engorged with blood, resulting in increased sensation.



Your Emotional Changes
In the 2nd trimester, your mood swings stabilize, and the reality of your pregnancy finally sets in as you feel the first movements of your baby.

This is also the time when many women start to embrace their new identity as a mother. You start to focus more on the health of your baby, and think about issues on how you would go about bringing up your child and which delivery option to go for.

As your pregnancy progresses, changes in your body's shape such as your expanding belly and weight gain may make you feel unattractive, or just the opposite, give you a heightened awareness of your own sexuality. If you are upset with your new body shape, do share your concerns with your partner.

===========================================================================


Khasiat Pelukan Suami Isteri (Hanya untuk yang dah bernikah je tau!!)




Salam,

Apa khabar semua? Pagi isnin ni bukak emel terus tertarik pada emel ini yang di pos oleh sahabat-sahabat di respek group...just nak share dengan semua...tapi yang dah nikah je boleh praktikkan...kalau yang belum tu jangan nak gatal-gatal cuba pulak..kang jadi lain pulak...



Gambar sekadar hiasan. source from Google


Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.

Pakar motivasi Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

“Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

“Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk “Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit” di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah S.A.W.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

“Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

“Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,” kata Fadzilah.

Sumber : feryco.com

SHARING is CARING

===================================================================

Saturday, July 7, 2012

20 by Rizalman @ Tesco ....grab cepat untuk koleksi raya anda!!


20 by Rizalman @ Tesco










































KUALA LUMPUR, 6 June 2012 – Don an affordable designer baju kurung this Raya as Tesco Stores Malaysia Sdn Bhd (Tesco Malaysia) once again collaborates with renowned local fashion designer, Rizalman Ibrahim with an exclusive collection, 20 by Rizalman made available at Tesco stores around the country.

The collection features twelve baju kurung pieces which are vibrant in colours, elegant in appearance and exquisite in design reflecting his 20 year journey in the fashion industry. Rizalman’s famous design elements of silhouettes and trademarks, are now fused with a contemporary look in this limited edition collection for Tesco. 20 by Rizalman will be made available at 20 Tesco stores across Malaysia starting 9 July 2012.

“We are very excited to be working with Rizalman for our upcoming Raya apparel line up as his vast experience, dedication and meticulous hands-on approach provides that extra exclusive touch to his collection. This is also the perfect opportunity for him to reveal his latest inspirational designs in conjunction with his 20 years anniversary in the industry,” commented Hem Patel, Commercial Director of Apparel at Tesco Malaysia.

Tesco with this collaboration will provide exclusive collection that is accessible and affordable to customers and fashion enthusiasts around Malaysia with prices ranging from RM180 to RM250 per piece.

“After being in the industry for a good two decades, I would like bring myself closer to my fans and share with them my wonderful moments. Fashion enthusiasts and fans will notice elements of the short kebaya and the baju kurung Kedah in my 20 by Rizalman collection as we reminisce my journey in the industry. I have even maintained the quality in terms of colour, texture, lace, and striped design in this limited collection,” stated Rizalman.

When asked about the collaboration with Tesco, Rizalman said that, “besides having 45 stores in Malaysia, Tesco is well known in providing customers high quality products ranging from essential daily items to household and even clothing line. The mass reach of Tesco provides me with the perfect avenue to reach out to all my fans out there seeking high quality fashion at an affordable price during this Raya season.”

As an added bonus, Rizalman will also be making appearances at two Tesco stores to sign clothing hangtags for his loyal fans. He will be at Tesco Extra Shah Alam on 14 July 2012 from 4 to 6pm and at Tesco Mutiara Damansara on 15 July from 4 to 6pm.

The 20 by Rizalman will be available at Ampang, Mutiara Damansara, Kota Bahru, Paradigm, Seremban 2, Desa Tebrau, Tanjung Pinang, Melaka, Shah Alam, Station 18, Puchong, Taiping, Seri Alam, Kepong, Penang, Kajang, Setia Alam, SP Selatan, Mergong, and Nilai. Tesco will also be offering a great selection of baju kurung as low as RM29 in addition to a variety of ladies wear, menswear, children, and plus sizes that are attractive and appealing to all. 



source from : http://www.tesco.com.my/html/default3.aspx?ID=903&PID=1466&LID=1&Repost=True


p/s : kalau rasa raya ni nak bergaya dengan baju rekaan designer terkenal Malaysia ni..cepat2 la ke Tesco yang telah saya highlightkn kat atas ni...:) saya berkenan dengan yang hitam belang2 tu...cantik kn??  :)


Happy Shopping !!!!!!!
======================================================================================



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...